The Era Project

Architectural Design EN ROUTE ARCHITECTS
Fabricator EKAL, FERMELI ALUMINIUM SYSTEMS
Head of architectural study KATERINA KOURKOULA
Photos YIORGIS YEROLYMBOS
Study team HANNES LIVERS GUTBERLET
www.e-r-a.net/parallel-house

Το ‘Parallel House’ είναι τοποθετημένο παράλληλα με τη θέα της θάλασσας και οργανώνεται ως ακολουθία δωματίων υπαίθριων, μερικώς καλυμμένων έως εντελώς κλειστών. Οι όγκοι τους δημιουργούν κινηματογραφικά κάδρα του περιβάλλοντος τοπίου, του Αιγαίου και των γειτονικών νησιών.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Προσφέρει πληθώρα σχεδιαστικών επιλογών για επάλληλες και χωνευτές κατασκευές σε εκδόσεις με στενή επαλληλία και χαμηλό οδηγό για άνεση και περισσότερο φως.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ

Ομαλή ολίσθηση χάρη στην απόλυτη κατανομή του βάρους της υάλωσης με τα ράουλα.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πιστοποιημένη, υψηλή αντιδιαρρηκτική προστασία ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις για ασφάλεια δημιουργώντας ένα ήρεμο και προστατευμένο περιβάλλον.

ΧΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΓΝΗΤΙΖΟΥΝ

Δημιουργείστε χρωματικές αντιθέσεις. Επιλέξτε ανάμεσα σε εκατοντάδες χρώματα και υφές.
Ανακαλυψτε

Λόγω των απότομων κλίσεων του εδάφους, το πίσω μέρος του σπιτιού βυθίζεται μέσα στο τοπίο, ενώ η πρόσοψή του ανοίγει εξ ολοκλήρου προς τη θέα. Όλες οι βοηθητικές λειτουργίες τοποθετούνται κατά μήκος του πίσω τοίχου και έτσι επιτυγχάνεται ανεμπόδιστη κίνηση και θέα, τόσο στο εσωτερικό του σπιτιού όσο και προς το τοπίο.

Η χρήση εμφανούς σκυροδέματος ως δομικού και οπτικού πλαισίου νοείται ως σύγχρονη απόδοση ενός παραδοσιακού πέτρινου σπιτιού ενώ το συρόμενο σύστημα ELVIAL S46 SI2 δίνει τη λύση στα μεγάλα ανοίγματα αλλά και την ανάγκη για στιβαρότητα και υψηλές ενεργειακές επιδόσεις.

Το ‘Parallel House’ κτίστηκε ως ισχυρή, αλλά ταυτόχρονα ελάχιστη, αντίθεση προς το περιβάλλον τοπίο. Μέσω αυτής της αντίθεσης και της διακριτικής ενσωμάτωσης αρχών εστιάζεται στη μέγιστη εμπειρία αυτού καθαυτού του τοπίου.

BACK TO ALL
Elvial Facebook Instagram Twitter YouTube Pinterest Pinterest Google Plus LinkedIn Previous Next